Tre idéer til indretning af hjemmekontoret

2020 har været et omvæltning af langt de fleste danskeres hverdag. Mange danskere er blevet sendt hjem fra deres vante rammer på arbejdspladsen og hjem til hjemmekontoret med adskillige Zoom-møder.

Det har samtidig betydet, at mange danskere genovervejer, hvordan de vil indrette deres hjemmekontor. Når man bruger så mange timer på kontoret – og når de allerhelst skal være produktive – kan man alligevel godt indrette kontoret, så får det bedste ud af det. Vi giver her tre idéer til indretning af hjemmekontoret i artiklen nedenfor.

En ergonomisk kontorstol

Vi danskere bruger mange timer foran computeren. Og det foregår typisk på en kontorstol. Gennemsnitligt bruger vi danskere mellem 6-8 timer i en kontorstol. Her handler det om at gøre det bedste man kan for kroppen, så man undgår ryg- og lændeskader. Hvordan gør man det? En ergonomisk kontorstol er et godt bud. En ergonomisk kontorstol giver dig mulighed for at indstille kontorstolen på den mest hensigtsmæssige måde for kroppen, så du får den perfekte arbejdsstilling.

Når du går ud for at shoppe efter en kontorstol er følgende gode parametre at gå efter:

  • Sædehøjden bør gerne kunne indstilles
  • Sædedybden skal kunne justeres og må ikke strække mere ud en 75% af lårets længde.
  • Sædet på stolen skal kunne indstilles skråt – både nedad og fremad
  • Polstringen på sædet skal være afrundet og nedadbøjet ved kanten. På den måde vil du ikke opleve manglende blodtilførsel i benene

Ovenstående er blot et par af parametrene man bør kigge efter, når man shopper efter en ergonomisk kontorstol. Du kan finde en komplet liste med parametre her.

Maling af hjemmekontoret

Intet kan give et rum så meget nyt liv som ny maling. Det giver en helt ny energi i rummet. Det gælder særligt, hvis værelset i forvejen kunne trænge til en omgang maling. Og det samme gør sig gældende for hjemmekontoret. Hvis du vil give nyt liv til hjemmekontoret, kan det være en god idé med maling af hjemmekontoret. Og hvis du endda selv står for at male hjemmekontoret, kan det gøres forholdsvis billigt. Det kan også være, at du har lyst til at prøve med helt nye farvenuancer. Alternativt, hvis du ikke selv har tid til at male hjemmekontoret, kan man også sagtens finde en god maler, som kan male hjemmekontoret. Husk dog, at der desværre ikke gives håndværkerfradrag for maling af hjemmekontoret!

Ny tapet

Ligesom ny maling til hjemmekontoret, kan en ny tapet også give helt nyt liv til hjemmekontoret. Det kan skabe en helt ny energi i rummet. Tapet fås i mange forskellige farvenuancer, og man kan også vælge tapet med motiver. Når du vælger nyt tapet, er det vigtigt at du vælger tapet, som komplementerer resten af hjemmekontoret – og som måske også ser professionelt ud, hvis du har arbejdsmåder med webcam fra hjemmekontoret.beds