Slip for besværlig gulvvask

Hvor ofte har du ikke overvejet, om der er en smart metode til at slippe lidt nemmere om ved gulvvasken, når dine gulve trænger til en tur med moppen? Det er ulige meget sjovere at lave alt muligt andet – men: Trods støvsugning skal gulve vaskes en gang i mellem, især hvis du har småbørn eller husdyr med snavsede poter.

En robotstøvsuger kan klare det meste overfladesnavs og holde et vist rengøringsniveau, men på et tidspunkt må der skrubbes med vand og evt. rengøringsmiddel til for at komme i bund med snavs og pletter.

Er du vant til at bruge moppe, skal gulvet først fejes eller støvsuges, før du kan blande vand og rengøringsmiddel, og moppen kan svinges.

Har du udfordringer med kroppen, f.eks. ondt i ryg, skuldre eller lænd, problemer med fingre eller hænder, så kan det at vride en gulvklud, holde på en moppe eller lave de svingende bevægelser med gulvklud/moppe medføre smerter. Og har du ikke kræfter til at vaske hele gulvet på én gang, har du yderligere en grund til at udskyde gulvvasken.

Der er heldigvis råd for problemet, for der findes flere mulige løsninger til private hjem, som ikke behøver koste en formue.

Den nemmeste løsning vil naturligvis være at købe sig fri for besværet og lave en aftale med en privat rengøringshjælp, men det kræver et vist økonomisk råderum i hverdagen, og at du bryder dig om at have en anden person til at hjælpe dig med rengøringsopgaver i dit hjem.

En anden løsning er at bruge dels støvsugerrobot, dels gulvvaskerobot til at klare det hårde arbejde.

Moneual Everybot RS700 gulvvasker

Indretningsmæssigt kræver det lidt omtanke at overlade en rengøringsopgave til en robot: Dels bliver rengøringen bedst, hvis der ikke er alt for mange møbler i de rum, hvor maskinerne skal køre, dels er gulvbelægningen også afgørende for et godt resultat: Ulakerede plankegulve eller (sten-)gulve, som kræver særlige plejemidler, er ikke gode at bruge en gulvvaskerrobot på. Men har du almindelige klinke- eller flisegulve, linoliumsgulve, lakerede gulve eller andet, der har en glat og egnet overflade, kan du med fordel overveje en Moneual Everybot RS700.
Moneual Everybot RS kan faktisk også bruges til at tørmoppe gulvet, så støv og snavs kan samles op med et sæt af de runde moppeklude, før man sætter et sæt våde moppeklude på, fylder de to vandtanke og sætter robotten til at vaske gulvet. Så har man ikke allerede en robotstøvsuger, kan tørmopningsprogrammet bruges som et alternativ til støvsugning.

Gulvvaskerobotten vasker gulvet effektivt rent takket være de specielle moppeklude, som består af mikrofiber og nogle lidt hårdere silikonebørster, som sørger for at løsne fastgroede pletter, før mikrofiberdelen vasker det væk. Det er ikke nødvendigt at tilsætte rengøringsmiddel til hverken moppeklude eller vandet, der hældes i de to vandtanke, for de specielle moppeklude klarer opgaven vha. rotationer, mens robotten bevæger sig over gulvet. Dette er faktisk en god nyhed for allergikere, der vanskeligt tåler rengøringsmidler.

Gulvmoppekludene vædes med vand, vrides let og placeres på de medfølgende runde plasticskiver, der er påsat. Disse vendes om og fyldes med vand, og propperne lukkes. Herefter klikkes plastikskiverne på gulvvaskerobottens underside, og robotten sættes ned på gulvet.

Robotten kan herefter betjenes vha. fjernbetjeningen.

Betjening af robotten er nem, og man kan vælge mellem flere auto-programmer, hvoraf det første vasker hele det tilgængelige gulvareal, mens andre vasker i forskellige mønstre (langs kanten af gulvarealet, i cirkler eller i vifteform). Selve robotten vejer godt 2 kg, og den kan arbejde i 100 minutter på en fuld opladning.

Indeholdt i pakken er:

Gulvvaskerobot
Fjernbetjening (batterier medfølger)
2 vandtanke
4 mikrofiberskiver/moppeklude
Fjernbetjening
Transformer og ledning til opladning (ladestation kan købes som tilbehør)