Sådan vælger du dit næste sengebord

Sengeborde er en praktisk løsning, som er nærmest uundværlig på ethvert soveværelse.

Det er nemlig på sengebordet, at du kan sætte dit vandglas, din bog, din mobil eller måske dine briller – Så snart du er klar til at sove.

Med andre ord er natbordet en uundværlig opbevaringsplads, som gør, at du slipper for at stå ud af sengen for at komme af med dine ting, når du er ved at falde i søvn.

Det er dog sin sag at finde det rette sengebord. Der er nemlig utallige muligheder på markedet, som giver dig utallige valg at skulle træffe: Hvad angår spørgsmål såsom type, stil og dit budget.

Her får du derfor en guide til, hvordan du træffer et mere informeret valg. Du vil således finde en vejledning til netop de spørgsmål, du står over for i købet af dit sengebord. Leder du efter en produktguide, får du den dog ikke her – Sådan én kan du i stedet finde på hjemmesiden Sengeguruen.dk, der her giver deres bud på de bedste sengeborde.

Type og stil: Bliv klogere på hvad du præcist er på udkig efter

Sengeborde kommer i mange forskellige materialer, størrelser og stilarter. Inden du køber dit sengebord, er det derfor en god idé, at du bliver lidt klogere på, hvilke muligheder du har.

Hvad materialerne angår, kan du eksempelvis finde sengeborde, som er udført i metal eller eg. Hvor metallet tilføjer et råt islæt til soveværelset, så har eg et noget blødere udtryk. Visualisér derfor nøje hvilket materiale – herunder også farve – der vil gøre sig bedst hos dig.

Ydermere kommer sengeborde i flere forskellige størrelser. I denne forbindelse er det en god idé, at du måler området på, hvor sengebordet skal stå. Hermed kan du nemlig beslutte dig for max- og minimumsmål for sengebordet.

Sidst men ikke mindst bør du overveje de forskellige stilarter, som sengebordene kommer i. Her kan særligt nævnes forskellen mellem sengeborde, som står på gulvet og de væghængte sengeborde:

De væghængte sengeborde kan være en fin løsning, hvis du ikke har brug for at flytte rundt med bordet så ofte – Mens sengebordene der står på gulvet er en oplagt løsning for dig, der gerne vil have den fleksibilitet, det giver, at du uden videre kan flytte på bordet, når du lyster.

Overblikket: Vælg mellem fysisk butik eller webshop

Der er i dag masser af forhandlere af natborde… Og de tæller både fysiske butikker og webshops. Om du foretrækker den ene eller anden type forhandler er i høj grad et temperamentsspørgsmål.

Køber du dit natbord i en fysisk butik, har du rige muligheder for at opleve det i virkeligheden. Dette betyder, at du givetvis bedre vil kunne forestille dig, hvordan det ser ud i dit hjem. Ydermere kan du få en god fornemmelse af bordets kvalitet i butikken.

Fordelen ved at vælge en webshop er derimod, at du kan sidde hjemme i ro og mag og danne dig et rigtig godt overblik. Således kan du bruge en time eller to på at undersøge markedet uden at skulle rundt fra butik til butik. Dette betyder også, at du ofte vil kunne finde gode tilbud på netop den type sengebord, du er på udkig efter.

Budgettet: Bestem dig for hvor mange penge du vil bruge

Når du har besluttet dig for type og stil og dannet dig et overblik over markedet, er du klar til at fastsætte, hvor meget du har lyst til at bruge på sengebordet.

Husk i denne forbindelse at et sengebord – som så mange andre møbler – kan følge dig gennem rigtig mange år. Derfor vil det ofte være en god idé ikke at vælge den helt skrabede løsning… Derimod bør du vægte højt at finde råd til lige netop det bord, som du allerhelst vil have.