Sådan holder du din bolig i god stand

Har du ordentlig styr på, hvordan din bolig ser ud, fungerer og klarer kommende udfordringer?
Det kan være, du bliver overrasket, når du først dykker ned i boligens mange facetter.

Har du f.eks. styr på, om VVS i din lejlighed fungerer? Har du styr på, om tagets stand er som det skal være?

Og hvad med haven, aner du, hvad der sker i din have – eller har den helt sit eget liv?

At holde styr på boligen handler ikke bare om at få fikset det, der lige mangler. Det handler grundlæggende om, at du har en god forståelse for, hvordan din bolig fungerer bedst og optimalt.

Tjek op løbende på små og store problemer

Selvfølgelig starter dit kendskab til boligens funktionelle hemmeligheder ved, at der er noget, du skal have fikses. Det kan være alt mulig, småt eller stort, der har behov for en kærlig hånd.

Det kan være haveslangen, der er gået i stykker og skal lappes, mens du skal til at vande planter. Det kan være terrassen, der skal fikses.

Når først de små ting begynder at hobe sig op, begynder der at tegne sig et billede. De små lappeløsninger virker ikke i længden.

Det, der virker, er der derimod at have et godt kendskab til, hvordan din bolig fungerer bedst. Med hensyn til haveslangen kan en ny måske være en god ide.

Når det gælder terrassen, kan det være de gamle brædder tager for meget vand og ikke kan holde til vægten. Det er ikke lige sådan at vide med det samme, det tager lang tid at lære sin bolig at kende.

Et snydetrick kunne jo være at få hjælp fra en professionel. Få hjælp fra en ekspert så at sige.

I sidste ende skal eksperterne på banen

Er det taget, der tager vand ind. Eller undrer du dig over, hvorfor der kommer små kriblelyde oppe på loftet. Så ville en god ide være, at du får kontaktet nogen, der ved noget om tag og tagbelægning.

Det kan du gøre ved at klikke dig ind her. Der finder du nemlig eksperter på alt, hvad der hedder tagservice.

Og når de så kommer på besøg for at installere et nyt tag, lave en større reparation eller lignende, kan du jo lige kigge lidt efter og spørge lidt ind.

De kommer nemlig ikke hver gang, der noget galt, i de fleste tilfælde må du selv klare ærterne, medmindre din pengepung er meget stor.

Vær ikke bange for at svinge hammeren

Når du har nogenlunde styr på, hvordan de har lagt dit tag. Eller hvordan terrassen så skal lægges. Så er det op til dig at svinge hammeren.

Når du ved, hvordan brædderne på terrassen har det bedst, så pas dem derefter. Det giver et gladere hus og en tungere pengepung.

De store skader kan du ikke selv rette op på, så tag det i de små. Hold den gode stand og vær nu ikke bange for at rette lidt til her eller der – så længe, du ved, hvad du har gang i.