Sådan finder du en god seng

En god nats søvn betyder alt for dit daglige velbefindende. Hvis man ikke sover godt, bliver man oftere syg, man bliver lettere stresset, og man får svært ved at overskue sin dagligdag. Søvn er altså ikke noget, vi bør tage let på.

Vi bruger mange timer i vores senge og derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at de timer bruges godt. Men en god nats søvn behøver heldigvis ikke være dyr, for en god seng koster ikke nødvendigvis en formue. Her er et par gode råd, til dig der er på udkig efter en god og billig seng.

Find din sengetype

Der er mange forskellige typer af senge på markedet. Hvilken type, der er bedst til dig, er en individuel smagssag. Men valget af seng afhænger også af, hvad der kan lade sig gøre i dit hjem.

Nogle sover bedst i senge med en sengeramme og på en fast lamelbund. Køber du en seng med en ramme, koster selve stellet selvfølgelig noget. Men du behøver ikke købe et dyrt designerstel. Du kan godt købe en billig seng og samtidig få et godt, flot og solidt sengestel.

Hvis du køber en seng med lamelbund, skal du dog tjekke, at lamellerne ligger godt i sengen. De skal passe perfekt til sengen, for at sikre at madrassen er komfortabel at ligge på.

Hvis du hellere vil have en boksmadras, slipper du for stel og skal blot købe ben. Der findes mange billige boksmadrasser i god kvalitet.

Hård eller blød madras?

Hvis du vælger en boksmadras, er det hele sengen der skal skiftes, hvis madrassen bliver slidt. Til gengæld sparer du penge på stellet. Men køber du seng med sengestel, kan du altid nøjes med at skifte madrassen.

Det vigtigste, når du køber seng, er madrassen. Derfor skal du først og fremmest finde ud af, om du foretrækker en hård eller en blød madras. Det gælder for alle senge, billige som dyre, at komforten afhænger af madrassens hårdhedsgrad.

En billig seng kan være bedre end en god, hvis bare du sørger for at vælge den rigtige madras. Madrassen skal være tilpasset din vægt. Når du ligger på ryggen, skal du gerne kunne få en hånd ind under din lænd.

Hvis ikke ligger du for blødt, og madrassen giver ikke nok støtte til din ryg. Omvendt får du ondt i både ryg og hofter, hvis madrassen er for hård.

Sov godt og bekymringsfrit

Nogle gange sætter boligen en naturlig grænse for, hvor stor en seng der er plads til. Hvis du bor småt, kan en sovesofa være en god løsning. I dag laves sovesofaer i så god liggekvalitet, at du kan sove som i en rigtig seng.

På den måde bliver en sovesofa en billig seng, fordi du får to møbler i ét. Og nok skal vi sove godt, men prisen, vi betaler for vores nattesøvn, er selvfølgelig ikke helt ligegyldig. Økonomiske spekulationer ødelægger natteroen.

Så find hellere en god, billig seng, og sov både godt og bekymringsfrit.