Renovering af dit gamle hus – start med at tage et kig på taget

Hjemmet må gerne bære præg af, at der er nogen der bor der. Det gør ingenting, at der er fodbolde i haven, rod i stuen eller massevis af billeder på væggene. Tværtimod gør det faktisk en bolig langt mere hjemlig og hyggelig. Selvfølgelig skal dit hjem afspejle, at du bor der. Der er dog forskel på et personligt præg og regulært forfald. Rigtig mange danske boliger, i særdeleshed ude i yderområderne, er nemlig efterhånden ret gamle. Desuden er de heller ikke altid blevet taget lige godt af, hvilket har medvirket til, at mange af dem mere eller mindre står i fald.

Tag udfordringen op

Dette kan ses som både en udfordring og en mulighed. Det er selvfølgelig langt fra alle, der har en praktisk sans eller styr på søm og skruer, men hvis man alligevel har mod på at prøve kræfter med et hus, der for længst har udløbet sidste salgsdato, så er dette en oplagt mulighed. Mange af husene er nemlig, som følge af deres skader, enormt billige. Med den rigtige indstilling, kan det både blive et enormt godt og hyggeligt familieprojekt, samt en mulighed for en gang for alle at sætte sit endelige personlige præg på det hus, man bor i.

Begynd ovenfra med et nyt tag

Det kan dog være svært at vide, hvor man skal præcist skal begynde henne, når man har taget munden så fuld, og vil begynde at renovere på et gammelt hus, hvad end man er ny eller gammel ejer. Et oplagt sted at starte på rigtig mange af disse bygninger er taget. Det er et af de områder af en bolig, der slides mest af vind og vejr henover årene, og selvom det nogle gange er til at glemme, er taget faktisk utroligt vitalt for resten af bygningen. Slid eller ligefrem huller i tag- pladerne eller stenene kan lynhurtigt lede til, at huset tager vand ind. Ydermere er der langt større risiko for forrådnelse eller skader længere inde i husets struktur.

Et nyt tag er derfor et rigtig godt sted at starte. Et nyt tag er dog desværre også et af de områder, hvor det er sværere bare at skrue hænderne ordentligt på og lege håndværker for en dag, mens man lige lægger tag. Skal det gøres ordentligt er det derfor tilrådeligt, at man lader en professionel håndværker om at lægge nyt tag på sit gamle hus. Den slags er faktisk ikke en gang voldsomt dyrt, når man tager med i sine overvejelser, hvor meget det kan gøre for et hus at få nyt tag. Tjek prisen på lige netop din situation på nyt-tag.dk. For det første er det som nævnt med til at forebygge skader, men derudover kan et nyt tag også være med til at give hele huset et nyt og bedre udseende. Et nyt og flot tag kan sjældent gøre det alene, men det er et skridt på vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *