Miks de lækreste drinks af finsk Minttu

Der er intet, der slår en cocktail, som sidder lige i skabet. Det er en kunst at kunne sammensætte en god cocktail, og måske ender du tit og ofte med at lave de samme cocktails eller sågar drinks. Jo, det er super nemt at lave en gin/tonic eller rum/cola, men det er ikke ligefrem banebrydende eller spændende at drikke. I slutningen af 80’erne kom finnerne dog på en idé, der kan være startskuddet på nogle nye favoritdrinks med Minttu.

Hvad er Minttu?

Minttu er som sagt en finsk likør, som grænser sig til en vodka, men dog ville det være fejlagtigt at forsimple likøren til denne overkategori. Minttu er noget helt for sig, og det kan tydeligt smages. Man kan sige, at Minttu er en likør, da den indeholder en særlig smag af pebermynte. Med en procent på omkring 35-40 kan du hurtigt mærke varme strømme igennem, først halsen, og resten af kroppen efter en slurk. Den friske pebermyntesmag går perfekt sammen med de kolde vintermåneder.

Minttu kommer som nævnt fra Finland, og det er særligt i kolde terræner eller sneede alper, at du kan komme ud for at tage et shot Minttu. Flasken er i sig selv ikonisk – likøren er krystalklar, og den gennemsigtige flaske har et blåt skruelåg og et billede af logoet under et isbjerg.

Minttu er en mere eller mindre unik likør i Danmark, som uden tvivl er god at have stående til de kolde måneder eller til en julefrokost eller julefest. Også til nytår kan du lave lækre drinks med Minttu.

Selvom pebermynte Minttu er den mest populære udgave af likøren, laves der også sort Minttu, Chili Minttu og Choko Minttu. Du kan være kreativ og sætte de forskellige Minttu udgaver sammen i nogle super lækre drinks. Herunder kan du få noget inspiration til forskellige cocktails, du kan lave med Minttu i.

Hvilke cocktails eller drinks kan jeg lave med Minttu?

Du kan lave både simple drinks samt komplekse cocktails med Minttu. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser, men naturligvis skal du stadig tage højde for, hvad der passer sammen med Minttu smagen. Hvis du tager udgangspunkt i Minttu med pebermynte og gerne vil lave en nem drink med dette, kan du blande et shot Minttu sammen med limonade – naturligvis tilsat isterninger. Dette er en slags Minttu iste eller Minttu limonade, som både kan drikkes om sommeren og om vinteren.

Pebermyntesmagen går også tit igen i cocktails med referencer til kakao eller chokolade. Derfor smager Minttu pebermynte også rigtig godt sammen med Baileys og (et shot af hhv. Minttu og Baileys) i et glas med vaniljeis og isterninger. Rør godt rundt i drinken for at blande den heftige og lækre cocktail helt sammen. For pyntens skyld kan du også toppe cocktailen med noget flødeskum og et drys kakaopulver ovenpå.