Leasing fremfor køb af den næste bil

Inden beslutningen om den nye bil skal tages, bør forbrugerne undersøge mulighederne. Man kan både lease i privat eller erhverv. Men er det bedst og billigst at købe eller lease en bil? Det er individuelt fra forbruger til forbruger. Nogle elsker at køre i en ny lækker vogn som kan skiftes ud. Ofte har man en leasingaftale i 4-6 år, mens andre foretrækker en ny lækker vogn som bliver ens egen.

Forskellen mellem leasing og køb er stor.

Leasing af bil

En billeasing kan du egentligt sammenligne med at leje en lejlighed. Ved lejligheder skal du indbetale et indskud og derefter en fast månedlig leje for at bo der. Ved en leasingbil, skal du nogle gange, betale en udbetaling for derefter at betale den faste månedlige betaling. Mange tror at det er bedre at være bilejer i stedet for billeasing. Dette er ikke altid korrekt. I leasingaftalerne, kan man få lavet serviceaftale og reparationsaftale med i leasingen. Så koster det dig ikke ekstra når bilen skal på værksted. Her bør du overveje, om det kan betale sig. En ny bil, bør ikke være dyr i reparationer.

Køb bil

Ved køb af bilen, bliver den din egen. Her står du selv for alle udgifter og vedligehold. Ældre biler er dyrere i drift. Hvis du skal købe en ny bil, skal du inden købet overveje, hvor meget ekstra det vil koste dig. Det er dyrt at låne penge, for der kommer renter oveni. Hvis du kører mange kilometer om året, falder værdien også i din købte bil. Hvis du skal afdrage din bil i 4-6 år, hvad er den så værd ved salget af den? Det er ikke fedt at afdrage en bil til ende, for så at sælge den fordi den har kørt mange kilometer. I disse situationer er det, at leasingen bør komme med i dine overvejelser.

Din plan med bilen

Hvis din plan er at have en bil i længere tid, kan det ofte være en stor fordel at lease den. En bil taber stor værdi, lige så snart nummerpladen og registreringen er godkendt. Det går stærkt med at tabe penge i en bil, hvorimod hvis det er en billeasing, vil den nemmere kunne opretholde sin værdi. Her står du ikke for at sælge den, hvilket gør du heller ikke taber penge på den.

Få hjælp med professionelle

Det kan være svært at tage disse beslutninger selv. Det er specielt problematisk, hvis man slet ikke er inde i bilverden. Heldigvis er der i hele landet dygtige bilforhandlere med eget værksted. Inden beslutningen om den nye bil bliver taget, er det en god ide at besøge en eller flere forhandlere. Dansk Motor Finans tilbyder leasing af biler. Vi bestiller bilen hjem, når vi ved hvad kunden ønsker. Vi er specialister inden for bilimport af mærker som Porsche, Audi, BMW osv. Der bliver tilbudt forskellige typer af leasing – for eksempel flexleasing.