Kan jeg få fibernet?

Når der skal undersøges nye muligheder for det bedste internet, så kan det være lidt af en jungle at finde frem til hvad der egentlig er det bedste for dig. Der er dog ingen tvivl om at fibernet er klart at foretrække, men kan du overhovedet få fibernet?

Find ud af om der er kabler til fibernet i din jord

Det er desværre ikke alle husstande der har mulighed for at få fibernet. Det skyldes at det endnu ikke er alle steder, hvor der er gravet kabler til fiber ned i jorden endnu. Det skal nok komme, men hvornår er svært at svare på for de forskellige adresser.

Er du uvis omkring om du kan få fibernet, kan du heldigvis ganske let og med få klik finde svaret online, hvor du kan indtaste din adresse. Herudfra vil du få oplyst om dit hjem er placeret ovenpå en masse fiberkabler eller om du må finde andre løsninger for at få bredbånd.

Hvis du får oplyst at du ikke har fiberkabler i jorden for den adresse du ønsker fibernet på, kan du gøre det at du kan kontakte de typiske udbydere af fibernet for at forhøre dig omkring eventuelle planer for nedgravning af fiberkabler i eller nær din adresse.

Vælg fibernet hvis du har mulighed for det

Få bredbånd via fiber hvis du er så heldig at det er en mulighed for dig. Fibernet har nemlig vundet førstepladsen for danskernes foretrukne bredbåndsforbindelse. Dette skyldes at fiber er utrolig stabilt i forhold til de andre alternativer der findes. Samtidig har du mulighed for at få en rigtig god hastighed i hus også.

Hvis du ikke kan få fibernet, menes der, at de fleste herefter vil foretrække bredbåndsforbindelse igennem kabel-tv -altså igennem antennestikket. Denne mulighed giver stadigt et mere stabilt internet, end hvis man f.eks. vælger internet der er koblet til telefonstikket eller måske et mobilt bredbånd.

Er du egentlig godt tilfreds med din udbyder, men oplever du bare utrolig dårligt signal på din internetforbindelse, kan der være andre muligheder end at skifte løsning og udbyder ud i første omgang. Det sker nemlig nogle gange at du faktisk betaler for at have en bedre forbindelse end du har i realiteten, men at din faktiske ustabile internetforbindelse skyldes andre ting end udbyder.

Tjek hvorfor din nuværende løsning ikke er optimal for dig

Har du en løsning hvor internettet hentes via Wi-Fi, kan det sagtens være at din router ikke er placeret optimalt i hjemmet. Wi-Fisignalet forstyrres let af andre tekniske strømninger, så det er derfor ikke en god idé at placere routeren op og ned ad andet elektronik.

Det er en af de mange fejl, som rigtig mange husstande gør sig. Det giver nemlig mest mening at samle alt teknik og alle ledninger det samme sted, men det er ret uheldigt i nogens tilfælde at gøre. Hvis det ikke er dette, kan du undersøge om en evt. extender kan være din løsning også.