Hvordan starter jeg den gode vane?

Mange danskere dyrker rigtig meget motion, vi løber, træner i fitness, går til boldspil, laver gymnastik og så videre. Vi bruger vores krop, fordi det gør os glade, og vi bliver sundere. Men der kan også være gener involveret ved at dyrke motion ofte. Kender du det?

Det må dog ikke afskrække dig fra at starte en god vane. Herunder finder du løsningerne på de problemer, der kan opstå, når du skal til at starte op med at træne.

Du skal oftere i bad, end hvad kroppen har godt af

Din krop reagerer positivt på dit bevægelsesmønster, men brusebadet er ikke længere ren nydelse. Meget motion kræver mange bade, og din krop er måske begyndt at give dig røde, tørre plamager, og dit hår er måske begyndt at få skæl. Men heldigvis er der råd for det; en god bodylotion og en skælshampoo. Det skal da ikke ødelægge din nye, gode rytme. Hvis du bruger de rigtige produkter efter løbeturen eller gymnastiktimen, vil du have endnu mere lyst til mere motion næste gang, da badet igen bliver en fornøjelse.

Ondt i led og muskler

Hvis du går fra slet ikke at bevæge dig til pludselig at bevæge dig meget, kan din krop ikke altid følge med. Du oplever til tider gener i leddene eller muskler og får ikke restitueret nok. Men igen er der råd for, hvordan du kan vænne din krop til den stigende aktivitet. Sørg for god restitution, en vitaminfyldt krop, og træn langsomt op. Du må ikke gå fra nul til 100.

Udstyr, udstyr og udstyr

Når du kigger ud i gadebilledet, ser du altid de smarte typer med de rigtige mærker og udstyr som for eksempel løbebælter, tynd hue og de rigtige refleksveste. Men dette må ikke afskrække dig fra at komme i gang med træningen. Man kan sagtens dyrke motion uden alt det udstyr, og du vil opleve, at når du først er afsted, har du glemt, hvordan du ser ud. På det tidspunkt handler det bare om at komme igennem træningspasset eller løbeturen. Så kan du altid udvide dit udstyr senere, men i starten må det manglende udstyr ikke være en undskyldning.

Disse tre ting er nogle af de udfordringer, som nybegyndere oplever, inden de skal starte på en ny, god træningsvane. Men der er jo råd for alle de problemer, der kan være i en opstart – heldigvis.