Har du også tænkt over hvad en advokat egentlig koster, og måske bør koste? At skulle ud og finde en advokat kan være en lang proces – for hvor finder du den billigste, og bliver du nu snydt hvis du bare tager den første du finder? Der kan være mange overvejelser, men her får du en guide til hvilke priser du kan forvente at en advokat tager.
Advokat priser, hvad kan jeg forvente?
De fleste ved nok at det at hyre en advokat ikke er det billigste her i verden, og gør man ikke sit forarbejde kan det for alvor gøre ondt på pengepungen. I Danmark har advokater fri prisfastsættelse, det betyder at hver enkelt advokat selv kan bestemme, hvor meget de tager for at hjælpe dig. Det betyder dog samtidig, at du hurtigt kan komme til at betale for meget for en advokat, hvis du ikke sammenligner med andre – ja faktisk er der flere tusinde kroner at spare.
Timeprisen for en advokat ligger typisk på mellem 1.000 og 2.500 kroner, dette er dog kun et cirkatal, da der er fri prisdannelse blandt advokater. Der er dog en række opgaver hvor prisen er nogenlunde fast, da advokaten allerede har en idé om hvor lang tid det tager. Eksempelvis vil rådgivning ved boligkøb typisk koste et sted mellem 5.000 og 10.000 kroner, mens rådgivning ved skilsmisser typisk vil koste mellem 2.000 og 5.000 kroner. Ser man på disse tal, så kan man hurtigt fornemme at der er en del penge at spare.
Derfor er det en god idé at stille advokat priser op mod hinanden, så du er sikker på at du ikke betaler for meget. Det kan du nemt og hurtigt gøre lige her. Her modtager du lynhurtigt 3 tilbud fra 3 forskellige advokater, og så skal du ikke være nervøs for om du nu har valgt den rigtige, da du selv kan vælge det tilbud der passer præcis til dig.
Socialadvokater – når følelserne kommer i spil
Hvis du af en eller anden grund får socialvæsnet på nakken, så har du brug for en socialadvokat, og gerne en god en af slagsen. I sager som disse kan der ofte være mange følelser på spil, da sagen omhandler en person mod systemet, og derfor kan personen hurtigt føle sig udsat.
Inden du skal bruge en socialadvokat, så skal du have aktindsigt i din egen sag, dette skal du gøre hurtigst muligt og også inden du får hjælp ude fra. Herudover har du ret til at få en besidder der kan deltage i dine møder med kommunen. Besidderen kan hjælpe dig med dine sociale sager, og deltager i møderne for at sikre at alt bliver hørt og forstået korrekt. Besidderen har dog ikke tavshedspligt ligesom advokaten har det.
Herefter skal du have en socialadvokat. Her kan du på borger.dk få kontakt til advokatvagten, som kan hjælpe dig og give dig råd omkring sagen. Har du ikke så mange penge, så kan du søge om advokatbistand i retshjælpen. Du kan herigennem få fat på en social advokat, og når du har fundet en advokat du stoler på, kan han eller hun søge retshjælp for dig. Dermed kan du få en god advokat til færre penge, og der er ikke kun råd og vejledning at hente, men denne advokat kan også føre din sag.