Hvad er fordelene med en kassekredit?

Er en kassekredit en god løsning i stedet for f.eks. et lån? Hvad er fordelene og eventuelle ulemper?

Få en mere fleksibel økonomi med en kassekredit

Hvis du måned efter måned kæmper benhårdt med at holde kontoen i plus før næste måneds indtægt triller ind, kan du formentligt mærke følelsen af frygt for, hvad nu hvis noget går i stykker, og der ikke er penge til at få det fikset. Hvad nu hvis bilen går i stykker eller fjernsynet står af, eller emhætten pludselig ikke virker. Hvad gør du så, hvis økonomien i forvejen er helt presset i bund, så der ikke er råd til de uforudsete udgifter.

Dette problem er kassekreditten løsningen på. En kassekredit er typisk en aftale, som du indgår med din bank om, at du kan bruge lidt flere penge, end du har på kontoen, hvis der opstår en uforudset udgift, som du skal have dækket. Denne ekstra udgift vil så kunne tilbagebetale måneden efter, når næste måneds indtægt triller ind. På den måde kan du komme af med frygten for, at der skal opstå en kritisk situation, hvor du ikke kan få pengene til at dække en evt. ekstra uforudset udgift.

Hvad er forskellen på kassekredit og et lån?

Den helt store forskel på en kassekredit og et forbrugslån er, at der ikke er et fast afdrag på en kassekredit, og at du kun betaler renter af de penge, du har brugt. En kassekredit er derfor en meget fleksibel lånetype, hvor du ikke på forhånd behøver at tage stilling til, hvor mange penge du har brug for at låne. Det er dog også værd at være opmærksom på, at kreditloftet på disse lån er lavere end ved forbrugslån. Skal du låne mere end 15.000 kroner, kan det bedre betale sig at optage et forbrugslån.

Være altid grundig før du indgår en aftale om kassekredit

Selvom du indgår en aftale om en ekstra kassekredit med din egen bank, så bør du altid være grundig med at læse alle vilkår og betingelser, før du indgår aftalen. Selvom du umiddelbart har fuld tiltro til din egen bank og dennes rådgivere, så skal du altid huske, at banken lever af at tjene penge på sine kunder, og i dette tilfælde er du en god kunde hos din bank.

Derfor du altid overveje at få indhentet et par andre tilsvarende tilbud fra andre udbydere eller banker for at kunne sammenligne prisen og vilkårene. På den måde kan du få en fornuftig ide om, hvorvidt din banks tilbud er godt, eller om du bør overveje at gå med et andet tilbud.

Et af de steder jeg gerne vil anbefale, er Letfinans.dk – her vil du uforpligtende kunne lave en ansøgning om en kassekredit og lade bankerne konkurrere om at give dig det bedste tilbud. Stadig helt uforpligtende. Letfinans.dk´s brugere sparer i gennemsnit 11.723,- kr. årligt (pr. 2021) – Du vil modtage flere personlige tilbud på Kassekredit, og selv vælge det bedste tilbud.

Men uanset om du søger et forbrugslån eller en kassekredit, så kan Letfinans hjælpe dig med at finde det bedste lån for dig.