Guide: Spar penge når du handler ind

Der findes enormt mange måder at bruge penge på. Det må man formode, at de fleste mennesker er glade for. Det giver dem muligheden for at erhverve sig nye smarte ting, der kan give dem en følelse af højere livskvalitet.

Men når pengene ikke rækker så langt er det ikke længere positivt at blive fristet til at bruge dem, uanset hvor man vender sit blik. Heldigvis betyder dét, at der er mange måder at bruge penge på og de smarte sælger-tricks, som virksomhederne benytter sig af, at der er masser af måder at spare penge på.

Grundlæggende kan man sige, at der er mindst lige så mange måder at spare penge på, som der er måder at bruge dem på, da ethvert køb undgået er en besparelse i forhold til at have brugt penge på at købe genstanden det drejede sig om. I denne artikel får du en masse information om, hvordan du undgår at købe mere, end du har brug for, når du går i supermarkedet for at handle næste gang.

Forberedelse

Det vigtigste arbejde i denne proces er faktisk at være godt forberedt hjemmefra. Inden du stiger ind i bilen for at køre mod supermarkedet, skal du være fuldstændig klar over dine intentioner med besøget i supermarkedet.

Hvis du gerne vil undgå at ende med to overfyldte indkøbsvogne fyldt med “gode tilbud” du fandt på vej op til kassebåndet er det især vigtigt at du på forhånd har lavet en indkøbsliste hjemmefra. indkøbslisten hjælper dig med at holde fokus idet den indeholder en slags “facit” for, hvad der må ende på kassebåndet. Dette kan være en faktor, der får dig til at lægge unødvendige varer tilbage på deres hyldeplads.

En anden form for forberedelse er, at man lægger en spareplan baseret på et månedligt budget. Her udregner du, hvor mange penge du må bruge hver måned på diverse ting og hvor mange penge du til gengæld sparer sammen. Budgettet beregnes ved at tage din månedlige indkomst, fratrække faste udgifter, sætte penge til side til side til indkøb (her kommer det vigtige element at spare ind i ligningen) og til sidst afveje hvor meget du vil og kan lægge til side hver måned.

Research

En anden enormt vigtig faktor, der gør dig i stand til at spare en helt masse penge uden at skulle gå ned på hverken kvalitet eller kvantitet, når du handler, er at udforske de forskellige supermarkedskæders tilbud og lavprisvarer. Nogle gange kan den samme vare variere med store procenttal af prisen alt efter i hvilken butik, du køber den.

Derfor er det en god ide at danne overblik, over hvilke varer du køber hver måned og derefter, hvor disse varer fås billigst.

Senere hen kan du eksperimentere med andre billige varianter af samme vare. Kvalitet behøver ikke at betyde en høj pris og ofte er det mærket eller indpakningen, der i højeste grad bestemmer prisen, da kvaliteten på de fleste hverdagsprodukter er yderst sammenlignelig på tværs af mange prisklasser. I sidste ende kan du ende op med en indkøbsliste, der er fordelt på de forskellige supermarkeder, så du ved præcis hvor, du skal købe præcis hvad. Husk at tage tilbudsavisen med hjem, så du altid er opdateret om de nyeste tilbud.