Gør dig klar til din næste skiferie

Ser du frem til en rigtig dejlig skiferie med nogle gode venner eller familien? Skiferie er en rigtig god måde at være på ferie på, fordi der er plads til både action og hygge med dem, man holder meget af.

Hvis du har været på skiferie mange gange, ved du helt sikkert godt, hvordan det hele foregår. Men hvis du er helt ny på dette område, eller det måske er et stykke tid siden, du sidst har været afsted, så får du her nogle gode råd til, hvad man skal huske på en skiferie, og hvordan man gør sig bedst muligt klar til at komme afsted.

Hvor skal I hen?

Det første, man bør planlægge, er selvfølgelig hvornår man skal afsted, og hvor man skal hen. Når danskere tager på skiferie er det primært to forskellige områder, det drejer sig om. Der er dem, der vælger at tage til Norge og Sverige, hvor man får den kolde, men rigtig hyggelige skioplevelse. Så er der også rigtig mange, der vælger Østrig, som ikke er lige så koldt, men som særligt er kendt for afterski – der er derfor rigtig mange unge, der vælger den type skisted.

Men hvis I er garvede skiløbere, eller i hvert fald er vant til at være på skiferie, så skal I da bare prøve lidt af hvert – og det er selvfølgelig også muligt at prøve destinationer uden for Europa.

Hvad skal pakkes?

Når man skal på skiferie, skal der faktisk pakkes ret meget i forhold til, hvis man skulle på sommerferie. At stå på ski kræver nemlig en del udstyr og tøj, som er smartest at have med hjemmefra, da det godt kan være lidt dyrt at købe på skisportsstedet.

Du skal selvfølgelig have skibukser og skijakke med – eventuelt også skiundertøj til de kolde dage. Derudover er der også mange, der medbringer deres egne ski eller snowboard. Det kan man i hvert fald gøre, hvis man ejer det selv – ellers må man leje det, når man er afsted.

Hvordan skal det hænge sammen økonomisk?

Hvis du har den mindste smule erfaring med at være på skiferie, så ved du sikkert også, at det kan blive en dyr fornøjelse. Liftkort kan være ret dyrt, og hvis man også skal betale for ski, overnatning og kørsel frem og tilbage, så kan det nemt bliver dyrere, end man lige skulle tro.

Hvis du leder efter en løsning, der kan få det til at hænge sammen rent økonomisk, kan du eksempelvis kigge på ski afbudsrejser – det fungere ligesom afbudsrejserne, du måske primært kender fra charterferier, men det er altså også muligt med en ski-afbudsrejse. Her kan du spare en del penge, men du skal selvfølgelig også være klar på, at det bliver en mere spontan skiferie, da det ofte er med nogle dages varsel, at en afbudsrejse dukker op.