Har du leget med LEGO som barn? Det må opfinderen af fundablokkene have gjort, fordi indflydelsen er simpelthen ikke til at overse. Fundablokke bruges stort set på samme måde som LEGO. Ligesom de kendte plastikbrikker, stables de i forbandt ovenpå hinanden. Hvor LEGO bruger et system af trykknapper til at skabe binding, bliver en fundablok udstøbt med beton, som armeres med stål.
Så den største forskel mellem en fundablok og et stykke LEGO er, at LEGO kan du nemt skille af igen. Det kan ikke lade sig gøre med fundablokke. Og det ville heller ikke give mening. Fordi fundablokke anvendes til at lave fundamenter, til rigtige bygninger.
Fundablokke bruges først og fremmest til industribygninger, eller stalde, haller udhuse etc. Men når det kommer til alsidighed og fleksibilitet, er fundablokke igen ligesom LEGO.
Byg solide fundamenter på ingen tid
Fundablokke kommer i mange varianter og størrelser. Det er en hurtig, fleksibel, men meget ”bæredygtig” løsning. De er alle lavet af beton, men styrken varierer alt efter behov. Også styrken af den beton de udstøbes med varierer, alt efter den aktuelle opgave.
En fundablok er også bæredygtig i den oprindelige sans: Ved at kunne variere størrelse, styrke og fyldmateriale sikrer du at der ikke sker spild på værdifulde resurser. Du bruger kun den mængde og styrke af både blokke og fyldbeton som opgaven kræver. Hverken mere eller mindre. Med fundablokke er det nemt for dig at beregne og styre processen at bygge et fundament.
Også hvor tid udstøbningen skal ske er fleksibel. Alt efter kan fundablokke udstøbes for hvert 2. til hvert 4. skifte.
Fordi fundablokke er hule, og bliver først fyldt med beton på stedet, er de også nemme og billige at transportere og håndtere.
Alsidig med dobbelt H
Selv om fundablokke først og fremmest er lavet til fundamenter, stopper det ikke der. De har en række andre anvendelsesmuligheder. Fundablokke er formet som et dobbelt H som placeres vertikalt i forhold til hinanden. Det giver et hul i midten og ben, båd i toppen og i bunden. Fundablokke forener stor styrke og belastningsevne med en let vægt. Fundablokke er så lette at de kan håndteres uden løftemaskiner.
Udover til fundamente er fundablokke også velegnet til støttemure, sokler, bærende vægge og endda kældertrapper.
Fundablok: Billige og alsidige elementer, til mere end byggeri
Fundablokke er nogle af de billigste byggeelementer der findes. Det gør at selv DIY folk har opdaget fundablokkenes fleksibilitet. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan bruge fundablokke til. Fundablokke er set som elementer i skoreoler, boghylder, til vertikale haver og beplantede havemure, og meget mere. Den billige pris sætter gang i kreativiteten.
Fundablokke kan bruges både indendørs som udendørs. De kræver ingen særlige evner, og alle med hænderne skruet rigtigt på kan bruge dem.
Men husk at selv om de er lette, så kan de godt knække fingre eller brække tæer. Især DIY folk gør godt at huske at fundablokke er robuste, skarpkantede byggeelementer der skal håndteres med respekt.