En husejers pligt! Rens fliser samt få renset tagrender

De fleste husejere har fliser rundt om deres hus. Og tagrender monteret forneden af deres tag. Og så ved i også lige så godt som jeg at man engang imellem har brug for at få ordnet fliserne med en ordentlig omgang fliserens. Samt en rensning af tagrender da disse ellers løber over når vi får nogle store regnskyl som vi jo oplever mere og mere her i Danmark med de nye klimaforandringer.

Herunder kan du læse lidt mere om hvad du kan gøre når du har brug for at få renset fliserne samt renset dine tagrender.

Rensning af fliser rundt omkring huset, hvordan?

Som husejer kender jeg selv problemet med fliser der ser ud af H…… til. Og derfor har brug for en rensning. Og som de fleste så farer man ud i diverse byggemarkeder for at se om de ikke har nogle midler der kan hjælpe med at man får nogle flotte fliser igen.

Den glade sælger får dig overbevist om at du har brug for dit og dat og du tager glad tilbage til dine fliser da du nu mener at du har det der skal til for at du kan få dine fliser til at “skinne” igen.

Det viser sig dog tit at det du håbede på at få ud af disse remedier du har købt ikke holder trit med virkeligheden. Og derfor ender det med en skuffet husejer.

Det jeg vil råde dig til er. At fra starten af at få fat i en professionel fliserenser. Der ikke laver andet til daglig. Og som er villig til at give dig en form for garanti på at de kan ordne fliserne så de bliver fine igen. Og sørge for de kan holdes rene ved at give dem imprægnering som er med til at holde dem fri fra mos, alger, flisepest og ikke mindst frostsprængninger. Og så er det også med til at styrke flisernes levetid generelt.

Hvordan du renser dine tagrender bedst!

Ja som vi alle ved så er de fleste tagrender et stykke oppe i luften. Så vi skal i hvert fald bruge en stige. Og ja der er en masse kravlen op og ned. Og risikoen for at falde er også til stede. Og i sært en som jeg som ikke er vant til at kravle på stiger. Så kan sådan en opgave godt tage noget tid.

Nu har jeg haft hus i 17 år. Og det tog mig ikke lang tid til at finde ud af at livet er for kort til jeg gider gøre dette selv. Og der er alt for store chancer til at en som jeg kan risikere at falde ned under sådan opgave. Så det jeg har valgt er at ringe efter et firma der klarer opgaven for mig.

De kommer 2 gange årligt og spuler også tagrenderne når de er færdige. Og for det ikke skal være løgn så tager de faktisk billeder af tagrenderne efter de har spulet disse og så sender de billeder af resultatet. Så jeg selv kan følge med i hvordan disse ser ud uden jeg selv skal sætte livet på spil ved at kravle op i disse højder på stigen.

Vil man alligevel gerne selv. Ja så skal der en stige til, en spand der kan hænge på stigen, og så en slags opsamler. Ja måske en lille børneskovl så man kan få alt skidtet op af tagrenden. Og når man er færdig så tag vandslangen og lige “spule” den efter så den bliver fin og ren.

God arbejdslyst!