Få gjort haven sommerklar

Nu er det blevet forår. Og så er det blevet vejr til, at man går udenfor og nyder det. Og derfor er det også et oplagt tidspunkt til, at få gjort haven sommerklar. Så man er helt klar, til at kunne opholde sig udenfor når temperaturen kommer i vejret.

Tjek dine haveredskaber samt have maskiner

En af de ting der høre med til, at haven ser ryddet og pæn ud i det daglige er, at man har fået klippet hækken flot. Og til dette kræves der en god og solid hækkeklipper. Og så lidt musik i ørene, da det larmer en del, når man klipper hækken.

Din græsslåmaskine skal selvfølgelig også have lidt frisk olie. Og de fleste modeller bliver også rigtig glade for, også at få et nyt tændrør. Og så skal den selvfølgelig også lige vaskes.

Til dem der bruger en robot plæneklipper, der skal denne have skiftet de små knive, der sidder nedenunder robotten. Og så skal skruer efterspændes og den skal rengøres.

Når græsset er slået, så kan man altid lige gå den efter, og så smide lidt græsfrø, hvis der er nogle områder, hvor der ikke er ret meget græs.

Når der er kommet styr på redskaberne til hækken og græsplænen. Så skal man også huske, at få kigget på sin ukrudtsbrænder.  Som de fleste husejere med respekt for naturen har, og ikke bruger diverse giftige ukrudtsmidler i stedet.

Man skal tjekke om der er mere gas i beholderen. Og måske lige få den tændt op for at se, om alt virker som det skal. Og derefter kan man ellers komme i gang, med at få brændt noget ukrudt. For som vi alle ved, så gror dette jo helt vildt og hurtigt. Så det er med at få taget det i starten.

Når så hækken, græsplænen og ukrudtet er ordnet, så går man videre til nogle af de ting, man som familie bruger i haven.

Få tjekket din gasgrill

Gasgrillen skal selvfølgelig være gjort sommerklar, når foråret er over os. Da de fleste danskere elsker, at få lavet nogle gode grill bøffer. Så derfor skal gassen tjekkes, om der er nok til sæsonen. Eller om det er tiden, at få den fyldt op inden man går i gang med grillen. Da det er rigtig træls, at komme i gang og så under stegningen, er der ikke mere gas.

Få tjekket slangerne om der er nogle utætheder. Da det både er farligt men også øv, når man skal bruge det og det så ikke virker efter hensigten.

Få klargjort dit badebassin

De fleste med eget hus og have, har som regel også deres eget badebassin. Og nogle har et stort badebassin, mens andre bare har et lille badebassin til børn.

Sidste år der tog vi tyren ved hornene, og købte et stort fritstående badebassin her:
https://www.hopogleg.dk/badebassin-til-haven

Og det er nok en af de bedste ting vi har gjort for os som familie.

Ja det er så stort, at vi alle 4 nemt kan være i det på samme tid (min kone og jeg + vores 2 dejlige drenge). Ja faktisk er det på knap 20.000 liter. Så der er også plads til et par legekammerater. Og tro mig, det bliver flittigt brugt. Så har du ikke et stort badebassin til din have, så skynd dig at få købt et.

Men dette store badebassin skal selvfølgelig have lidt vand (eller meget vand). Og så skal man sørge for, at have nogle nye filter og rensesæt til poolen, da man hele tiden skal sørge for, at holde den ren og fri fra græs og alger. Og som regel skal man også sørge for, at bunden i bassinet skal holdes ren. Men vi købte en bundsugerrobot som Denne Her. Der nemt klare opgaven for os.

Så når bassinet er rengjort og fyldt op med vand, så kan man tage sig en velfortjent dukkert.

Ja det var nogle få af de ting, man skal have styr på i haven inden sommeren kommer. Og der er det nærliggende, at få tingene gjort her i foråret. For når sommeren først kommer, så skal man have tiden, til at nyde den ude i haven.