3 kreative ting du kan lave med fundablokke

Fundablokke eller fundamentsblokke lyder umiddelbart som noget af det kedeligste i denne verden og det er også lavet af et af de mest tarvelige materiale; beton, i denne verden.

Heldigvis er der nogle kreative hoveder der har været på spil og fundet nogle yderst kreative, dekorative og praktiske anvendelsesmuligheder for disse H-formet betonblokke. Her kan du få et nys om ideerne.

Hvad er en fundablok?

Først lad os lige tage den kort – hvad er en fundablok? Fundablokke bliver normalt brugt til at bygge fundamenter til bygninger med. De er lavet af beton og udgør derfor et solidt fundament for enhver bygning.

Fundablokke bliver også kaldt mange andre ting, heriblandt:

  • Fundamentsblokke
  • H-blokke
  • Sokkelblokke
  • Støbeblokke

Ja, kært barn har mange navne, men det mest almindelige er nu fundablokke. De fås i flere forskellige størrelser, men har alle den samme længde og højde, så det er kun bredde/dybden der variere.

Lav en skoreol af fundablokke

En af de mest populære gør-det-selv tricks med fundablokke, er at lave en skoreol. Det er også super nemt at lave det, du skal bare finde ud af hvor mange par sko du vil have stående og hvor højt og så bestille det antal fundablokke det kræver.

De H-formede blokke lave de perfekte rum til sko når man stiller dem ovenpå hinanden (lav en google søgning og se hvordan det ser ud). Fundablokkene skal stå oprejst så det ligner et H, og så kan du stable dem oven på hinanden for at få flere rum, jo flere du stabler jo flere rum til sko kommer der.

Højbed af fundablokke

Du kan også anvende fundablokke til kreative formål udendørs. Et højbed er de faktisk rigtig gode til og passer helt fint ind i en have, hvor de ligner de fliser og sten der eller måtte være.

I dette tilfælde skal du stable dem så det ligner et H der ligger ned på jorden. Her kan du stable op i højden så det passer til det sted du har dem stående. Nu danner det så igen nogle dybe huller der hvor du har sat fundablokkene sammen, som du kan fylde med jord og plante blomster, planter eller grøntsager i.

Havebænk

Den sidste kreative idé du får her, er ideen til at lave en havebænk af fundablokke. I dette tilfælde skal du igen ligge fundablokkene anderledes, og denne gang som var det et væltet H der lå på jorden. Du skal selvfølgelig lige finde ud af hvad den rigtige højde på bænken er og købe fundablokke der passer til denne højde. Læg en eller flere væltede H’er ovenpå hinanden til du rammer højden.

Der vil være nogle praktiske huller under bænken, som du kan bruge til opbevaring af fx haveredskaber. Du kan bruge bænken som den er nu, men beton kan være ret koldt at sidde på hvis det har stået i skygge, en måde at forhindre dette på er ved at lægge en træplade ovenpå.

Husk det er kun fantasien der sætte grænser for hvad du kan lave af kreative ting med fundablokke. Som du kan se kan man bruge det både indendørs og udendørs, og de er lavet af beton så du skal ikke være bekymret for vedligeholdelsen af dem.