10 gode godnatsange du kan synge for dit barn

Det er blevet mere populært end nogensinde før at synge godnatsang for børnene når det er sovetid. Det er der faktisk også mange forskellige gode årsager til, da det at synge godnatsange om aftenen for barnet kommer med et hav af forskellige fordele.

Hjælper dit barn med at falde i søvn

En af de store fordele ved at synge godnatsang for barnet er naturligvis, at det hjælper dit barn med at falde i søvn. En eller flere godnatsange er et meget effektivt overgangsritual, som kan hjælpe dit barn med at gå fra at være fuldstændigt vågen til langsomt at begynde og bevæge sig mod drømmeland. Hvis barnet bare går direkte fra at være vågen til at skulle ligge sig i sengen og sove, så resulterer det ofte i at barnet ikke kan falde i søvn. Der kan godnatsangen lige være den perfekte overgang fra vågen til sove, som barnet har brug for.

Skaber særligt familiebånd

Udover at være et godt overgangsritual har godnatsange også den fordel, at de går i arv og knytter bånd. Undersøgelser viser, at størstedelen af danske forældre som synger godnatsange, synger godnatsange som deres forældre også sang for dem, da de var små. Godnatsange giver altså familien en sjov tradition, som kan løbe igennem familien i mange år. Derudover giver det dig og dit barn muligheden for at knytte et endnu tættere bånd end i allerede havde. Ved at sidde hver eneste aften ved sengekanten og synge den helt specielle godnatsang vil dig og dit barn skabe et minde, som i vil tænke tilbage på resten af livet. Derudover vil I hver eneste gang i hører den sang tænke på, hvor meget i elsker hinanden.

Regulerer følelser hos barnet

Derudover har godnatsange også en helt unik evne til at regulere både dine og barnets følelser. Det vil altså sige, at hvis barnet ikke kan sove, fordi det er trist, eller er vågnet på grund af et mareridt og nu ikke kan sove igen, så kan en godnatsang meget effektivt bruges i begge situationer til at få fjernet de negative følelser barnet har og bytte dem ud med nye positive følelser. Vi kender det jo selv fra vores egen hverdag, hvor musik virkelig kan have en kæmpe effekt på vores humør. Det er også derfor, at man typisk har forskellige playlister til forskellige situationer. Det kan være rap når man skal ind og træne og noget helt andet, når man bare skal sidde og laver lektier. Det er naturligvis også på grund af musikkens imponerende evne til at regulere følelser.

Faste rutiner hjælper barnet

Sidst men ikke mindst er der den klare fordel, at en godnatsang virkelig kan hjælpe med at få sat en god rutine op, hvilket er ekstremt vigtigt for at barnet får en god søvn. Faste rutiner er generelt set vigtigt for optimal søvn og børn har ekstra meget brug for søvn, så det er vigtigt, at man får sat en rutine op der sikrer, at barnet får en fantastisk søvn. Her kan det at tilføje en godnatsang til barnets soveritual lige være prikken over i’et, som gør rutinen helt perfekt.

Her er 10 gode godnatsange du kan synge for dit barn

  1. Bjørnen sover
  2. En lærke letted, og tusind fulgte
  3. Lad det ske
  4. You Are My Sunshine
  5. Under stjerne på himlen
  6. John Dillermand
  7. Elefantens vuggevise
  8. Puff den magiske drage
  9. Blops Godnatsang
  10. Solen er så rød mor

Der var altså 10 fantastiske godnatsange, som du med fordel kan synge for dit barn, når det er sovetid. Forhåbentligt gav denne artikel dig inspiration til nye godnatsange-ideer og måske endda helt introducerede dig til en ny godnatsang.